Onderscheidend presenteren

Frouke Kramer | De Verdieping


Het geven van een effectieve en krachtige presentatie is een van de kritische succesfactoren voor (zakelijk) succes. Tijdens de training ‘Overtuigend Presenteren’ leer je hoe je jezelf ontspannen presenteert. Zodat jij en je verhaal ook echt onthouden worden.
Want het geven van een presentatie is meer dan het binnenlopen van een ruimte met je powerPoint onder de arm en het openen van je laptop. Als je wilt leren hoe je op jouw manier effectieve presentaties geeft om anderen te inspireren en actie te laten ondernemen, is deze training voor jou.
Wat vertel je en hoe bouw je je verhaal op? Hoe maak je contact? Hoe betrek je de ander bij je verhaal? Wat doe je met je stem? En je handen? Waar ga je staan? Of blijf je zitten? De lijst is oneindig.
Tijdens de training deelt Frouke Kramer de meest waardevolle strategieën die je presentatie naar het volgende niveau brengen. Samen vertaal je die door naar hoe die voor jou kunnen werken en oefen je daarmee.

Na afloop weet je
1. Wat is je kernboodschap?
2. Hoe je die boodschap met vertrouwen en vanzelfsprekend presenteert
3. Hoe je je lichaamstaal en stem bewust inzet om meer impact te maken

Werkwijze
Presenteren is persoonlijk. We werken daarom in kleine groepen waardoor je veel kunt oefenen. ‘Learning by doing’. Zo ontdek je waar jij goed in bent. Iedere volgende keer dat je aan het woord bent wordt dan makkelijker. En leuker.
Jouw presentatie, of een deel ervan, nemen we op op camera en vormt het lesmateriaal voor de training. De bewustwording van hoe jij overkomt bij je publiek, is het begin van een aanpassing in stijl en gedrag. De praktijkbeelden gaan we analyseren, verbeteren op details en je mag nogmaals oefenen. Theorie, praktijk en voorbeelden wisselen elkaar af. Presenteren is performen en dat ga je vooral ervaren.

Dagdeel 1
– theorie: hoe bouw je een effectieve presentatie op?
– 1e feedback op jouw presentatie
– wat is jouw kernboodschap?
– verbeterpunten in de praktijk oefenen

Dagdeel 2
– 2e feedback ronde op jouw presentatie
– theorie: to the point je verhaal brengen
– oefenen met lichaamstaal en stemgebruik
– 3e feedback ronde op jouw presentatie
– verslag met theorie en praktische tips

We werken in een veilige setting, uitgaande van jouw kracht. Want het is jouw verhaal. Alleen jij kunt het brengen, presenteren op een overtuigende manier. En daarvoor krijg je tips & tools die je direct kunt toepassen in iedere mogelijk situatie waar je het woord neemt.
Een korte voorbereidende opdracht is onderdeel van deze training.

Over Frouke Kramer
Frouke is gespecialiseerd in gesproken communicatie. Ze is van huis uit psycholoog, staat zelf geregeld op het podium en heeft jarenlange ervaring als trainer/ coach. Met haar communicatiebureau UITGESPROKEN werkt Frouke met professionals en corporates die hun presentatie- en mediavaardigheden willen verbeteren. Door middel van haar gerichte trainingen gaan deelnemers met meer plezier en overtuiging het woord voeren. Daarnaast is Frouke verbonden aan de Business University Nyenrode waar ze voor master opleidingen traint in het effectief presenteren en betogen.


Deel 1 | Dinsdag 16 mei | 09.00 – 13.00
Deel 2 | Dinsdag 30 mei | 09.00 – 13.00
Praktisch
4-6 deelnemers
Trendstudio Amsterdam
€ 500,- excl. btw, koffie en thee.
Voor (oud)cursisten en andere trendprofessionals.
Inschrijven kan tot uiterlijk 12 mei 2017 via het inschrijfformulier.
Arja Vonk neemt aansluitend contact met je op.
Voor vragen, neem contact op met office@trendacademy.eu

Close
Go top