Next Nature Module

Hendrik-Jan Grievink & Els Dragt | De Verdieping


Virtuele werelden, levende steden en wilde systemen: de grootste megatrend van onze tijd is dat we zó worden omringd door technologie dat het onze ‘next nature’ wordt. Het klinkt wat abstract, maar het is juist heel dichtbij: auto’s rijden zichzelf en hartkleppen worden geprint. Hoe anticipeer je als trendwatcher op deze ontwikkelingen in je werk?

Next Nature Network is continu bezig met het verkennen hoe mens en technologie in de toekomst samenkomen. Hierbij maken ze gebruik van allerlei tools, zoals de Pyramide van Technologie. De Pyramide visualiseert hoe technologie onze tweede natuur kan worden en hoe we hiervan kunnen leren om over de toekomst na te denken. In deze analoge en actieve ‘crash course’ door Hendrik Jan Grievink en Els Dragt maak je in 2 uur kennis met het concept en de bijbehorende toolbox.
Na deze workshop:
– Kun je de ontwikkeling van technologie beter begrijpen en bespreekbaar maken.
– Kun je de Pyramide van technologie zelf toepassen in creatieve sessies of innovatie processen waarin technologie een rol speelt.
 
Hendrik-Jan Grievink (designer)
Al jarenlang betrokken bij Next Nature Network. Als ontwerper en art director is Hendrik-Jan verantwoordelijk voor de visuele output van de projecten van Next Nature Network zoals het Kweekvlees Kookboek en de Nano Supermarkt.
 
Els Dragt (trend researcher)
Els onderzoekt de toekomst al meer dan 15 jaar voor allerlei organisaties, van non-profit tot commercieel. Ze is auteur van diverse trendboeken, veelgevraagd spreker en workshopleider. Ze deelt haar kennis van trends daarnaast ook met studenten wereldwijd als docent. Els is ontwikkelaar en trainer bij de Next Nature Academy.


Praktisch
Vrijdag 2 november | 13:30 – 16:00
Voertaal: Nederlands
Maximaal aantal deelnemers: 10 personen
Trendstudio Amsterdam

€ 100,- inclusief koffie en thee en iets lekkers. Courtesy van Next Nature Network is dit een speciaal tarief voor de Trendacademy.

Alle bedragen zijn excl. btw.
Voor (oud)cursisten.

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 november 2018 via office@trendacademy.eu aansluitend nemen we contact met je op.
Voor vragen, neem contact op met office@trendacademy.eu

Close
Go top