The Creative Age

Patrick Appels | De Verdieping


In 2004 ontwikkelden trendwatchers in opdracht van Futurepoint/Appletizer de film The Creative Age. In deze film wordt in 10 hoofdstukken een beeld van de toekomst geschetst.
 
Degenen die Patrick Appels als gastspreker op de Trendacademy hebben meegemaakt, hebben een deel van deze inspirerende film kunnen zien.
 
Op de Trendacademy ontstond naast het verlangen de film in zijn geheel te zien, het idee om hieraan een werksessie te koppelen om de geboden informatie eens goed door te werken.
We hebben dit voor het eerst in 2013 gedaan. De sessie leverde interessante inzichten op over de zeggingskracht van de film over de toekomst die erin geschetst wordt. Maar wat is de status anno 2017?
 
Werkwijze
In de werksessie bekijken we de film en gaan we vervolgens in aanwezigheid van Patrick Appels aan de slag met het toekomstbeeld dat in de film geschetst wordt.
Wat is ondertussen uitgekomen? En wat niet? Waarom wel/niet? En is het zo uitgekomen als voorspeld? Wat gaat er nog uit komen? Wat is de rol van het beeld in de presentatie? Wat de rol van de soundscape?
 
De werksessie biedt je de kans om:
– de film te zien (wordt nooit in het openbaar vertoond)
– te werken met Patrick Appels
– met de andere aanwezigen te communiceren over de toekomst
– nieuwe trendinzichten op te doen
– te bouwen aan je netwerk.
 
Over Patrick Appels
Patrick Appels is in de wereld van trendwatching een begrip. Hij stond met Appletizer aan de wieg van deze jonge industrie. Hij geeft leiding aan Appletizer en Futurepoint. Patrick is daarnaast een van onze vaste inspiratoren als gastdocent bij de Trendacademy.
Appletizer bestaat sinds 1988 en heeft in de loop der jaren een voor Nederland uniek portfolio aan inspirerende producten opgebouwd op het gebied van fashion, design en lifestyle met als doel professionals in productontwikkeling en/of vormgeving te informeren, inspireren en adviseren. Wat gebeurt er in de wereld? Wat zijn de algemene tendensen die een rol gaan spelen en welke (consumenten)trends corresponderen hiermee?
FUTUREPOINT is een adviesbureau opgericht voor de toenemende vraag naar op maat gemaakte adviezen om trends te vertalen in concepten en strategieën. In de loop der jaren ontwikkelde het zich tot een creatieve organisatie die na een exclusieve inventarisatie en analyse van klant-, markt- en doelgroep op maat adviseert. Sociale en milieu-ontwikkelingen en consumentengedrag vormen een kader voor dit concrete advies waarop klanten strategische beslissingen kunnen baseren.


Praktisch
Vrijdag 1 december 10.00 – 13.00
Trendstudio ROZENBROOD
€ 25,- excl. btw, inclusief koffie, thee en lekkers.
 
Voor (oud)cursisten en andere trendprofessionals.

Inschrijven kan tot uiterlijk 16 november 2017 via het inschrijfformulier.
Arja Vonk neemt aansluitend contact met je op.
Voor vragen, neem contact op met
office@trendacademy.eu

Close
Go top