Wat je zegt, word je zelf!

Eens in de zoveel tijd komt die uitspraak voorbij “vroeger was alles beter”. Ouderen zien over het algemeen het goede van nu wel in, maar mijmeren over vroeger. Misschien was het wel zo, misschien waren er genoeg dingen beter. In elk geval anders.

“Vroeger was alles beter”
Voorheen was je toekomst makkelijk te voorspellen. Je ging naar de school die in de buurt zat. Als man ging je werken waar je vader en opa ook werkten. Als vrouw deed je dezelfde werkzaamheden als je moeder. Maar een enkeling brak vrij. Een enkeling brak uit dat hokje.

Nu, nu moeten we in onszelf geloven. Nu moet je het zelf maken. Nu moeten we onze dromen waar maken. Nu heb je geluk als jouw ouders je hebben geleerd dat je je dromen ook echt waar kan maken. Hoe groot die droom ook is. Je kunt keihard werken om er te komen. Wat is makkelijker? Waar word je gelukkiger van?

Multi-leven
Men geniet nu en in de toekomst nog meer van een multi-leven. Alles meerdere keren doen en hopen op verbetering bij elke nieuwe relatie, bij elke nieuwe baan. Is dat zoveel beter dan vroeger? Vroeger moesten we het doen zoals het hoorde, bij je partner en bij je baas blijven.

Nu en in de toekomst moet je waarmaken wat je zegt, anders tel je niet mee, ben je een loser

Eigenlijk kan het niet gek genoeg. Een gewone simpele baan is bijna te jaren ’70 en zeker niet van nu.

Jouw droom
Ondanks de druk, ondanks het keiharde werken, ondanks het vallen en opstaan, het is geweldig gaaf om die droom waar te maken. En dat kan alleen maar door erin te geloven, maar dan ook echt. Jij kán je droom waar maken. Jij wordt wat je zegt! Jij bent gelukkig. Misschien wel gelukkiger dan vroeger.

Melanie van Polen

Beeldcredit: You had the power all along my dear ~ Glinda

 

You-had-the-Power-all-along-my-dear.-Glinda

 

 

 

 

Close
Go top