Vertrouwen

Soms ben ik het even kwijt

Op onze huis aan huis krant van afgelopen week zat een briefje geplakt:

Hallo, Ik ben uw nieuwe bezorger. I.v.m. mijn school en sport wordt de zakengids voortaan op woensdag of donderdag bezorgd. M.v.g., Mark…..

Geweldig! We kunnen niet zonder vertrouwen maar soms is het wel lastig dit gevoel vast te houden. Er gebeuren dingen die we niet in de hand hebben en ons aan het wankelen maken. Kijk bijvoorbeeld naar de politiek. Best lastig om positief te blijven als je ziet wat er allemaal om ons heen gebeurt.

Old Oak in Londen, een nieuw concept waar je alleen kunt gaan wonen en eigenlijk alles met iedereen kunt delen. Een nieuwe manier van leven in een gemeenschap met 300 mensen. Je hebt er een relatief kleine privé ruimte met een bed en een kleine keuken. Verder kun je gebruik maken van gemeenschappelijke ruimten zoals een gameroom, diningrooms, workspaces, sauna & gym. Een nieuwe life-style. Je hoeft de deur dus niet uit en kunt overal gebruik van maken. Persoonlijk moet ik aan dit idee nog een beetje wennen. Aan de ene kant lijkt het me geweldig om veel te kunnen delen en nieuwe mensen te ontmoeten, maar oh wat lijkt het me ook spannend om definitief de knoop door te hakken om daar te gaan wonen. Ik ben namelijk wel iemand die de drukte opzoekt maar heb ook heel veel behoefte om in het weekend heerlijk in mijn ondergoed door mijn huis te struinen, wat ik zelf heb ingericht … Ben ik dan een control freak die bang is om iedere dag te moeten eten van een lelijk servies? Of moet ik dan gewoon aan mezelf werken en een knop omzetten? Kom ik toch weer terug op vertrouwen hebben in andere mensen. Waarschijnlijk krijg ik er veel positieve energie voor terug als ik allerlei nieuwe ideeen van medebewoners voor terug krijg.

Millennials denken al op deze manier, hechten minder waarde aan bezittingen en passen hier waarschijnlijk prima tussen.

Een doelgroep die we in diverse branches zeker in de gaten moeten houden.

Gerrie Immink

Link The collective  – Old Oak Londen

photo-mains-noir-et-blanc-photographie-artistique1

 

Bewaren

Close
Go top