Stap – Klik  •  Klik – Stap

Vandaag heb ik een kilometer omgelopen. Op zoek naar een échte cd-winkel. Mijn schoonmoeder vraagt een cd voor haar verjaardag. Dat leek me een goed moment om die hele oude en inmiddels behoorlijk verfrommelde entertainment-bon te gebruiken. Dus dwars door de stad voor een product dat ik ook makkelijk en vooral veel sneller online kan kopen. Dat is een tijd geleden…

De afgelopen jaren staan de kranten vol met koppen als ‘Eén op de drie winkels verdwijnt’ en ‘Webwinkels zijn de doodsteek voor de winkelier’. De ene grote keten na de andere valt om. Er is veel onrust onder gemeentes en winkeliers. Voor mij als consument, zie ik nieuwe mogelijkheden. Zelf bepalen welk product je waar wilt kopen en vooral wanneer. Avonden lang surf ik op zoek naar leuke kledingstukken die in de boetiekjes alleen in maatje m hangen, maar op het internet wel voorradig zijn voor de vrouw met maatje ‘Hollands Glorie’. Ik heb online shoppen volledig omarmt en koop dan ook alles online. Van tv en wasmachine tot kinderkleding en lingerie.

Ga ik dan niet meer winkelen in de echte wereld? Jazeker wel. Om inspiratie op te doen óf om net dat ene item te vinden waar ik niet naar op zoek was. Soms voor advies. Hoewel ik mezelf erop betrap dat wanneer ik in een winkel sta toch even snel online check wat andere kopers erover zeggen. Retailers vrezen voor showrooming in hun winkel, terwijl uit onderzoek juist het tegenovergestelde waar blijkt te zijn. Bijna dertig procent van de consumenten doet aan webrooming, eerst online oriënteren om vervolgens in een fysieke winkel de aankoop te doen.

De thuiswinkelorganisatie meldt dat 80% van de mensen die in een fysieke winkel koopt, dit doet om het product even in de handen te kunnen hebben. En 54% doet dit om het product direct mee te kunnen nemen. Grappig detail: bijna driekwart van de ondervraagden vindt dat ze meer weten dan de winkelmedewerker.

Het aantal fysieke winkels is in de afgelopen tien jaar met ruim vier procent gedaald, terwijl het aantal webwinkels is vervijfvoudigd

Irene2

Bijna iedere winkelier heeft nu ook een webshop in de hoop te overleven. Interessant vind ik de ontwikkeling bij succesvolle webwinkels zoals Coolblue. Zij openen juist fysieke vestigingen. Het blijkt dat wanneer consumenten in de buurt wonen van een fysieke winkel, zij meer dan twee keer langer op de site van de webwinkel blijven in vergelijking met bezoekers die geen fysieke winkel in hun buurt hebben. De scheiding tussen de webwinkel en een fysieke winkel vervaagt. De toekomst van de winkelier en dus ook van de consument ligt letterlijk tussen beide. Of misschien juist wel bij beide.

950 meter lopen was het volgens Google maps om precies te zijn. Mooie kans om de stadse sfeer van Amsterdam op te snuiven, langs inspirerende etalages van hippe designwinkels. Met als beloning een echte ouderwetse cd-winkel met stapels cd’s, geordend op alfabet en op artiest. Connie van der Bos, gevonden! Eigenlijk veel bevredigender dan met een paar klikken en zonder moeite of fysieke inspanning op het internet bestellen. Het cadeau voelt ineens een stuk persoonlijker.

Online of fysiek, wat maakt het uit. Ik wil het beste van beide werelden.

Irene Smit

Bewaren

Close
Go top