Silence

Ben op ieder moment van de dag beschikbaar, ren mezelf constant voorbij en mijn lichaam vertelt me dat ik het iets rustiger aan moet doen. Ik spring namelijk niet zomaar meer uit mijn bedje en mijn ogen vallen ’s avonds bijna dicht als ik nog kranten zit te lezen en op zoek ben naar prachtige beelden voor mijn presentatie.

Voordat mijn mannen (3 zonen) gaan slapen, check ik nog even of alles geregeld is voor de volgende dag. En voordat ik naar bed ga, zorg ik er nog even voor dat alles er gestyled uitziet in ons huis en dat alle machines weer draaien, zodat alles er de volgende morgen weer picobello uitziet.  Ik ben de enige in ons huis die zich zorgen maakt over het feit dat het kleine vaasje rechts van de keramieken fles moet staan; is ook totaal onbelangrijk maar daar krijg ik nou eenmaal rust van in mijn hoofd. En dat is wat ik nodig heb…

In bed check ik nog even of ik nog iets moois voorbij zie komen op Instagram, check ik voor de laatste keer mijn mail en Linkedin

Ik ben echt niet de enige: iedereen is 24/7 bereikbaar, alles wordt gewogen en gaat onder een vergrootglas. Hierop komen veel reacties, mensen worden geschoffeerd. Onvoorstelbaar wat sommige mensen melden in hun reacties op social media.

Oma steelt portemonnee en filmpje wordt geplaatst door Dumpert, ze pleegt hierna zelfmoord.

 

image23

Ondertussen gaan apen op TInder, mag er niet meer worden nagefloten op straat en slapen we met een ingeschakelde Sleep Cycle alarmclock. Hiermee kunnen we controleren hoe diep we slapen, in wat voor mood je ontwaakt en wat je hartslag is.

Op Maison & Objet was silence de trend voor 2017: na alle drukte komt er weer een tijd voor rust.  Off-line is een trend aan het worden onder de jeugd.  Het is helemaal niet hip meer om alleen maar op je telefoon te staren. Fijn dat deze ommekeer er aan zit te komen.

Ik vind het heerlijk om gewoon zo door te gaan en veel moois te beleven.

Wel ga ik mezelf beloven dat ik om 22.00 offline ga…

 

Gerrie Immink

 

 

Close
Go top