PUUR GEVOEL

Na een zonnige schijnbeweging is de herfst dan nu echt doorgebroken.

Dat is te zien en te voelen. Regelmatig ben ik met de trein onderweg en dan valt het me op dat de regenjas mode is geworden. Het is zowaar hip om in een regenjas te lopen. Vroeger was het een ondergewaardeerd onderdeel van je garderobe. Je droeg je regenkleding alleen in nood(weer) situaties. Je weet wel zo’n groene, weinig flatteuze hobbezak, associatie nerd. Tijden zijn veranderd. Het regenachtige straatbeeld is nu gevuld met regenjassen in allerlei kleuren en vormen. Zelfs het vervloekte regenpak heeft een modern hip broertje, namelijk de regen onesie. Het nuttige is verweven met het esthetische. Op zoek naar perfectie. Alles moet ‘Instagrammable’ zijn.

Gelukkig draait niet alles om het perfecte plaatje. In deze tijd van digitalisering hebben mensen juist meer behoefte aan menselijke contact en echtheid.

Het menselijke en tastbare contact wordt steeds vaker als een gemis ervaren in onze sociale omgang

De studenten van Hans Schnitzler prezen juist na hun digitale detox van 7 dagen de gesprekken en ontmoetingen met anderen. Het was “ECHTER & DIEPER”  Of zoals Aaf Brandt Corstius in haar blog meldde dat OPRECHT het nieuwe stopwoord van pubers is; ook in ons dagelijks taalgebruik zijn we op zoek naar echtheid en puurheid. Op zoek naar een nieuwe balans in onze digitale wereld. Op zoek naar een nieuwe (digitale) ‘zijn’. Met een belangrijke vraag: wat maakt ons nu eigenlijk mens? Nou, dat voel je wel als je door de stromende regen loopt. Nat en onbehaaglijk, ook in een gepimpte regenjas.

Waarom staan we niet vaker stil bij dit gevoel? Juist als we ons oncomfortabel voelen beseffen we de werkelijke waarde van ons leven. Na mijn herfstachtige tocht bewijst een warme kop soep zijn dienst. Puur genot. Heerlijk! Mijn gevoel is er klaar voor. En dat van jullie?

Daniëlle Naafs

 

 

Bron: Hans Schnitzler. De kleine filosofie van de digitale onthouding. De Bezige Bij.

Bewaren

Bewaren

Close
Go top