Nieuw: creatief ontworpen oneetbare food trend!

Schoonheid kan soms bedrieglijk zijn. Onlangs werd ik aangetrokken door de esthetische look van een verpakking van een nieuw product, dat op het eerste gezicht een nieuwe food trend duidde. Eten in een mooie verpakking maakt de smaak beleving alleen maar groter, natuurlijk.

Maar bij nader onderzoek, ligt dat in dit geval wel heel ver van de waarheid. Het was eigenlijk precies het tegenovergestelde. Uiteindelijk, realiseerde ik me, dat het ook een prachtig voorbeeld was van hoe je via schoonheid aandacht vraagt voor een hele zware boodschap.

Gefocust op de veranderingen in het milieu en zeker niet op de smaak van het product, hebben studenten Hung I-chen, Guo Yi-hui en Cheng Yu-ti van de National Taiwan University of Arts voor hun afstudeerexpositie, een collectie van 100 waterijsjes gemaakt, getiteld ‘Polluted Water Popsicles’.

Op het eerste gezicht lijken de visueel zeer aantrekkelijke ijsjes een nieuwe aanwinst in de ambachtelijke voedseltrend

Allesbehalve: de studenten verzamelden namelijk monsters van vervuild water van Taiwanese meren, rivieren, stranden en havens. De esthetische look – een prachtig, gekleurde verpakking – stond in een bijna schokkend contrast met de vermoedelijk smaak van de ‘ijsjes’– gemaakt van de verzamelde rioolmonsters, die eerst werden ingevroren en vervolgens in polyesterhars bewaard.

Nieuw creatief ontworpen oneetbare food trend!

Echter als je goed kijkt, zie je in elk waterijsje de vervuiling in de vorm van kunststof, metaal, arseen, kwik en andere schadelijke materialen ronddobberen; ik signaleerde ook nog een slak in een van de beauty’s

Het project is bedoeld om het bewustzijn over watervervuiling onder de aandacht te brengen en het negatieve effect hiervan op onze wereldbevolking. De 100 waterijsjes die het vervuilde water bevatten, tonen op een aangename esthetische manier één van de grootste milieuproblemen.

Door de nieuwste food trends te imiteren, en daardoor de potentiële koper op het verkeerde been te zetten, hebben de studenten een sterk statement gemaakt: via schoonheid hebben ze aandacht gevraagd voor een zware boodschap die je liefst ver van je bed wilt houden.

Monique Mosies

 

beeldcredits
Polluted Water Popsicles
Meer informatie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Close
Go top