Hier krijg ik een lach van op mijn gezicht

Voor de nieuwe Summer Spring Garden 2018 collectie bezocht ik afgelopen week de Heimtex. Onderweg naar Frankfurt viel mijn oog op dit artikel als voorpaginanieuws: ‘Was für eine Frau, Daisy 80’. Het ging over Katrien Duck, die dus al 80 jaar bestaat. Aangezien ik in 1992-93 gewerkt heb bij Euro Disney in Parijs zal ik altijd een zwak voor de characters blijven houden, maar het viel me ook op dat mijn dag zo lekker begon omdat het de laatste tijd zo vaak triest nieuws is door alles wat er om ons heen gebeurt.

Op de Heimtex was het een feest van design en kleur. Prachtige combinaties van stoffen en materialen.  Plaids en kussens ohne Ende. Zalig. De trends voor de komende jaren lopen ver uiteen.  Het nieuwe klassiek met prachtige stiksels en tassels.

Veel natuurlijke kleuren, ongeverfde wol direct van het schaap

Wallhangers handgemaakt; crafsmanship was duidelijk zichtbaar, veelal uit India.

Modern Scandinavisch verdwijnt langzaam in mijn visie. Strakke manden van metaal worden vervangen door bamboe en riet, veel natural.

Stapels designers prints vanuit de hele wereld waar je door kunt bladeren, zoveel keuze dat er altijd één tussen zit die matched met je collectie.

Weer terug in het land en direct weer aan de slag met het ontwerp voor onze nieuwe showroom. Eerst het vlekkenplan, passen en meten om alle puzzelstukjes er weer in te krijgen.

heimtextil

Verheug me nu al om de kleuren van de wanden uit te gaan zoeken en heerlijk aan de slag te gaan met planten en de pantone color of the year … Groen. Jammer genoeg moeten we daar nog even op wachten, maar ernaar uitkijken mag natuurlijk altijd!

Aankomende week gaan we nog even de puntjes op de i zetten voor de Christmasworld, een compleet nieuwe stand van 1850m2.   Als die klus geklaard is, gaat de focus volledig op voorjaar.

Gerrie Immink

 

Close
Go top