Hé, staat je fiets er nog?

Vroeger plakte mijn vader stukjes tape in alle kleuren van de regenboog op mijn fietsframe om de dieven af te schrikken. Een fiets die zo opvalt en waar je veel werk aan hebt om het eraf te halen laat je sneller staan. En het werkte. Vandaag de dag staat er veel meer op het spel. Met de opkomst van de e-bikes, komt de beveiliging van een fiets ook in een heel nieuw daglicht te staan.

Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Al sinds jaar en dag hebben wij de hoogste fietsdichtheid ter wereld. En we zijn er trots op. Minder leuk is het schrikbarende hoge aantal fietsdiefstallen.

Ruim 100.000 fietsenbezitters per jaar doen aangifte, maar naar schatting van het CBS is dat maar 30% van het werkelijke aantal gedupeerden

De verhouding e-bikes ten opzichte van de ‘ouderwetse’ fiets groeit snel. 30% van de consumenten die een nieuwe fiets koopt, kiest inmiddels voor een e-bike. De gemiddelde verkoopprijs van een fiets is daardoor het afgelopen jaar met 10% gestegen. E-bikes zijn daarmee een lucratieve handel voor georganiseerde bendes. Verzekeraars luiden de noodklok: de schade die zij moeten uitbetalen is in drie jaar verdubbeld. Ik lees dat de grootste verzekeraar ENRA alleen al 15 miljoen per jaar uit betaald aan schadeclaims. Nieuwe producten van verzekeraars schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Aflopend, doorlopend en cascoverzekeringen, het lijken wel auto’s in plaats van fietsen.

Er zijn ook andere manieren om te verzekeren dat je bezit op de plaats blijft staan waar je het hebt achtergelaten. Op crowdfunding sites vind ik vele slimme initiatieven voor het ideale slot voor de moderne fietser. Initiatieven zoals de Bitlock, volgens eigen zeggen het eerste smart fietsslot. Niet meer zoeken naar je sleutels. Met een druk op de knop van je smartphone te openen. Met de app kun je de fiets ook delen met je vrienden, waarmee het naadloos aansluit bij de trend van de deeleconomie.

bitlock

 

De eerste fietsen met ingebouwde smartcomputer met gps-tracking zijn ook al op de markt. Via je smartphone kun je de locatie van je fiets volgen. Daarmee wordt iedere fiets een ‘lokfiets’. Nog meer hightech is de vingerprint-detector op je fiets. Alleen de rechtmatige eigenaar kan er dan nog mee wegrijden.

Van Moof, die designfietsen ontwikkelt speciaal voor in de stad, levert zelfs bij de SmartBike een ‘piece of mind service’. Als de fiets gestolen wordt, beloven ze twee weken lang hun best te doen de fiets op te sporen middels GPS. Mocht dit niet lukken, dan krijg je een nieuwe fiets. Dat is nog eens vertrouwen!

Helaas is diefstal is van alle tijden. Maar fietsendief wees gewaarschuwd, want de tijden van een kettingslot en een paar plakkers op de fiets zijn straks, hóóp ik, voorbij.

 

Irene Smit

 

Bewaren

Bewaren

Close
Go top