FEMMES FATALES

Denken we dan echt alleen nog maar aan onszelf?

David Beckham met een vermogen van 350 miljoen euro, die zich ambassadeur van Unicef noemt maar wel een rekening stuurt voor een businessclass ticket van bijna 8000 euro, is dat waarheid of chantage? Zijn de pikante filmpjes van Paaij en de gelekte mails van David echt of nep? Of maakt dit niets meer uit en zijn we alleen maar uit op geld en deinzen we er niet voor terug om een ander het leven zuur te maken?

De Singaporese politie waarschuwt voor femme fatales op het internet. In het land is namelijk een nieuwe trend ontstaan: vrouwen vragen mannen om voor de webcam te strippen, waarna ze hen chanteren met het beeldmateriaal. Het is een snelgroeiend probleem waar nog maar weinig over bekend is. Met ‘sextortion’, webcam-chantage, kunnen criminele bendes veel slachtoffers tegelijk afpersen tegen weinig risico. Waar zijn we allemaal mee bezig?

Kennis op basis van zintuiglijke waarnemingen verdwijnt naar de achtergrond

Je kijkt niet naar de lucht maar naar buienradar. Je laat Google maps je vertellen waar je naartoe moet. In wachtkamers praten we steeds minder met wachtenden, maar staren op het scherm wanneer we aan de beurt zijn en lossen allerlei rebussen op vanaf het scherm waar we met z’n allen op zitten te staren.

femmes fatales

Daarna stappen we binnen bij de arts die vaak staart op zijn scherm, in plaats van dat hij contact met je zoekt en je aankijkt.

Ik zou zo graag willen dat iedereen eens even normaal gaat doen en elkaar in zijn waarde laat. Maar gaat dat ooit nog wel gebeuren? Of denken we alleen aan onszelf?

Gerrie Immink

 

 

Close
Go top