Brainstorm voor briljante ideeën

Hoe leuk is dat! Steeds vaker zie ik in nieuwsberichten van kranten en op online kanalen voorbij komen dat ‘DE BURGER’ gevraagd wordt om mee te denken over ideeën op heel veel verschillende terreinen. Pas geleden stond er bij ons in het Noord Hollands Dagblad een oproep aan burgers om mee te denken over de toekomst van de vernieuwde zorg binnen de regio West Friesland.

Zorgen doen we met elkaar, zoals de overheid dit zelf ziet……

De Gemeente waar ik woon, roept óók de burgers op om mee te denken over de toekomst. En zelfs bij ons in het dorp is er een speciale groep opgericht om het dorp weer ‘Vitaal’ te krijgen voor de toekomst. Super natuurlijk! Gaan we echt over op robots die onze ouderen gaan verzorgen? Gaan robots de vrijwilligers van het verenigingsleven vervangen? Worden onze kinderen met zelfrijdende auto’s opgehaald om vervolgens gebracht te worden bij de sport van hun keuze? Ik heb voor nu nog geen idee.

Het is natuurlijk prachtig om te merken dat de overheid de ‘gewone’ man vraagt om mee te denken over wat er in zijn regio moet gebeuren. Mooie burgerparticipatie, maar weet de burger al veel over de toekomst? Zelf merk ik, dat ik als TIO (trendwatcher in opleiding / toekomstverkenner) het best lastig vind om scenario’s uit te denken voor de toekomst. Kan de gewone man dit dan wél? Of kunnen wij als toekomstige toekomstverkenners hier straks een mooie rol in gaan vervullen?

Ik hoop in ieder geval dat ik mooie toekomstbeelden mag leren herkennen, zodat ik voor nu en in de toekomst mijn steentje bij kan dragen aan een hoopvolle toekomst voor een ieder.

Erie Entes

 

Bewaren

Bewaren

Close
Go top