De bal is rond

Soms is er een week dat de inspiratie voor vormgeving en kleur in de media ver te zoeken is. Zoals het geval was deze afgelopen week. Er is geen TV kanaal beschikbaar waar het niet gaat over mannen die hollen, springen en schoppen op groen gras en tegen witte ballen.
Op de voorpagina’s van kranten en in televisieprogramma’s zijn enkel hoog gespannen verwachtingen rond de maar liefst, 3 belangrijke voetbalwedstrijden deze week. Ajax – Lyon wordt bij het schrijven van deze BLOG  gespeeld.

Toch ben ik, stiekem maar onnozel,  hoopvol voor een Nederlandse overwinning. Immers, morgen tijdens de pauzes,  zijn mijn Amsterdamse mannelijke collega’s toch enthousiaster en blij als de bal voldoende vaak in het doel van de tegenstander is beland.
Verstand van voetbal heb ik niet. Wijselijk hou ik mijn mond als het gaat over spelstrategie, blunders en buitenspel situaties.
Nee, dan bij een overwinning. Vrolijk kan ik dan wel meepraten over dat ene magnifieke doelpunt waar de bal zo mooi het doel in werd geschoten. Voor overwinning is geen kennis nodig.
Vooruitlopend op de overwinning van de Amsterdammers blijft het bij praten. De visuele inspiratie is nog steeds ver te zoeken.

En toen was daar  #MarcMarieHuijbregts in #DWDD donderdag 11 april.

Zowel op TV als in het theater word ik altijd vrolijk, optimistisch blij van die man.

Hij zat – ook met ballen – bij Matthijs aan tafel. Mijn verlosser.

Man man, wat een heerlijke ballen sierden zijn trui.
Guitig kijkt hij uit boven het zwarte veld waar iedere bal scoort.
Op het veld  van de romp een balbezit waar je als ontwerper een feilloos balgevoel aan overhoud. Er kan nog maar één ding.
Passen, aannemen en rechts bovenin het doel snoeihard scoren.

 

bal

Gebreide ballen waar ik ineens heel blij van werd.
Kippenvel, een glimlach, een weten wat te doen…
Geïnspireerd door ‘mijn’ Marc Marie ga ik mij overgeven aan de zwart en witte dots, stippels en ballen in een nieuw aan te schaffen garderobe.
Marc Marie, dankjewel. Het wordt dankzij jou toch vrolijk deze zomer.
Op een terras met een vriendin een balletje opgooien om naar jouw show, #GETEKEND,  te gaan komende winter. Daar scoor ik zeker mee.

Mieke van den Dool

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Close
Go top