Het Enneagram
Het Enneagram is een eeuwenoud -mogelijk reeds 2500 jaar oud- en tegelijkertijd een zeer hedendaags model dat gebruikt word binnen de moderne psychologie en het bedrijfsleven. Het Enneagram beschrijft negen basistypen van verschillende persoonlijkheidstypen. In elk basistype kan men zeer kenmerkende eigenschappen van die persoonlijkheid herkennen.
Het Enneagram is een tool voor persoonlijke ontwikkeling in werk en privé. Het geeft weer welke kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën de verschillende basistypen met zich meedragen en hoe zij daar in de praktijk mee om (weten te) gaan.

De inhoud van de training
Een beeldende presentatie met praktische interacties om inzicht te krijgen in de 9 verschillende typen persoonlijkheden en hun karakteristieken.
Introductie: historie, het verdedigingsmechanisme,de drie centra: hoofd-hart-buik
Interactie: de 9 verschillende Enneagram typen
Reflectie: welk type hanteer je het meest en wat zijn de persoonlijke ontwikkelingen.

Na deze module
Heb je inzicht in de houding en het gedrag van de verschillende typeringen en in de wijze waarop je daarmee om kunt gaan. Je bent je bewust van je persoonlijke kracht en het geeft handvatten om de ander beter te leren begrijpen. Ook kan deze kennis worden ingezet om de cultuur van een bedrijf of organisatie beter te begrijpen en daarop te anticiperen.

Hans Pluijms
Oprichter van de Enneagram Academie, heeft een jarenlange ervaring als adviseur, people manager en trainer in het bedrijfsleven binnen verschillende bedrijven in binnen en buitenland. Als manager heeft hij veel ervaring in het managen, coachen en opleiden van medewerkers in verschillende bedrijven. Ruim 20 jaar leidt Hans samen met Carita Sutherland een training en adviesbureau waarin hij trainingen, opleidingen en persoonlijke coaching verzorgt met de Enneagrammethodieken als rode draad. Hans onderscheidt zich als een inspirerende en motiverende trainer die personen en teams in beweging kan brengen.
Hans Pluijms heeft zijn opleidingen in de methodieken van het Enneagram genoten bij Don Richard Riso en Russ Hudson op het Enneagraminstituut in de USA en is internationaal gecertificeerd Enneagramtrainer

Carita Sutherland
Carita Sutherland is ondernemer in hart en nieren. Zij legt zich toe op de organisatie en realisatie van concepten, cultuurontwikkeling binnen organisaties en stedenontwikkeling. Als gecertificeerd trendwatcher manifesteert zij zich sterk in beeld en (maatschappelijke) trends. Carita legt zich toe op het coachen, begeleiden, adviseren en inspireren van individuele personen, retailers, managers en verkoopteams. Daarbij gebruikt zij haar uitgebreide kennis van het Enneagram en andere methodieken. Carita onderscheidt zich in haar praktische kennis van het Enneagram, haar innovativiteit, commercialiteit en creativiteit, in het aanbrengen van persoonlijke en zakelijke structuren, organisatie en duidelijkheid. Haar specialiteit ligt vooral in de sectoren Retail, Lifestyle, Hospitality, Design en Interieur.


Praktisch
Vrijdag 22 juni | 13.00 – 17.00

Maximaal aantal deelnemers: 8 – 15 personen
Trendstudio ROZENBROOD
€ 320,- excl. btw, inclusief koffie, thee en iets lekkers.
Voertaal: Nederlands
Voor (oud)cursisten en andere trendprofessionals.

Boek: “Je denkt te weten wie je bent ” € 15.00 (winkel € 24.90)
Courtesy van ennegramacademie is dit een speciaal tarief voor de Trendacademy

Inschrijven kan tot uiterlijk 4 mei 2018.

Belangstelling om deel te nemen of heb je nog vragen stuur dan een bericht o.v.v. deelname M+ ENNEAGRAM naar onze officemanager. Arja Vonk neemt aansluitend contact met je op.

Close
Go top